Regulament

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare a “100 for Children”

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ,,100 For Children’’ (denumita in cele ce urmeaza “Evenimentul”) are drept scop promovarea alergarii in aer liber, in orice conditii meteorologice si sutinerea cauzei sociale reprezentata de Asociatia Pro Vita

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Evenimentului (numit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul 100forchildren.ro.

Prin participarea la acest Eveniment, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI LOCUL DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Evenimentului:

Evenimentul se va desfasura sambata, 4 iunie 2016, pe drumul national DN1 si DN1A intre Bucuresti – Valenii de Munte – Valea Plopului (jud Prahova).

Evenimentul se va desfasura fara restrictionarea traficului. Participanti vor trebui sa respecte regulile de circulatie in vigoare pe tot parcursul deplasarii.

2.2. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si doar persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii intrecerii si s-au inscris, in limita numarului de locuri disponibile, pentru una din probele evenimentului pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul “100forchildren”

2.3. Traseul de concurs  

Traseul va avea startul si finish-ul in tabara din Valea Screzii. Traseul uneste tabra din Valea Screzii cu Centrul Social din Valenii de munte (vezi pe harta aici).

Traseul total masoara 100 km si va fi integral pe sosea. El va fi parcurs de catre toate echipele de stafeta si de alergatorii individuali.

Punctele de alimentare vor fi fixe si vor fi amplasate sa distante de aproximativ 6km.

Stafetele de la proba de 5 x 20km, vor putea decide daca vor schimba la distanta exacta de 20km. Ele vor avea si libertatea sa schimbe la punctele de alimentare, chiar daca distantele pentru fiecare concurent nu sunt exact la fel.

Pentru cei de la proba de 2 x 50km, punctul de schimb este la Centrul Social din Vălenii de Munte, la kilometrul 55. Asta inseamana ca primul segment va fi de 55km si al doilea de 45 km.

Pe timpul desfasurarii evenimentului participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Dat fiind faptul ca circulatia va fi deschisa traficului auto, participantii sunt rugati in mod expres sa nu incerce scurtarea traseului sau adoptarea de trasee alternative si sa fie in permanenta vigilenti.

Va rugam sa alergati in grupuri de cate doi cat mai aproape de partea dreapta a carosabilului.

Timpi limita de pargugere a traseului sunt:
– intermediar 20km:  2h 40min
– intermediar 40km: 5h 25min
– intermediar 60km: 8h 05min
– intermediar 80km: 10h 45min

Din motive de siguranta de siguranta, indiferent de ora de start, la ora 21:00 (ora la care apune soarele), cursa se va inchide si concurenti care nu au ajuns la finish sunt ridicati de pe traseu.

2.4. Declaratia pe propria raspundere

La start, in ziua evenimentului, toti participantii vor depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la participarea la eveniment, inclusiv cu privire la faptul ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Se mentioneaza expres ca este interzisa participarea la eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

2.5. Echipament si numere de concurs

Alergatorii vor participa la eveniment cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice din ziua respective.Predarea echipamentului de schimb pentru zona de sosire se va face dupa sedinta tehnica si va fi preluat de masinile de asistenta.

Numerele si pachetul de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana participantilor dupa depunerea declaratiei pe proprie raspundere, in ziua evenimentului la locul de start

Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile.

Echipament obligatoriu:
– incaltaminte sport
– numar (dat de organizator)

Echipament optional, recomandat:
– telefon mobil (salvati numerele organizatorilor in telefon, verificati ca telefonul este incarcat);
– bidon cu apa de 0,5 litri sau alta sursa de hidratare, de exemplu backpack (pentru intervalele dintre punctele de alimentare (la fiecare 5 km)
– batoane energizante sau geluri energizante
– haina de ploaie/ vant (daca va fi cazul)

SECTIUNEA 3. CONDITII ADMINISTRATIVE

3.1. Conditii administrative

Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt obligati sa anunte organizatorii si sa se urce intr-una din masinile de asistenta.

Competitia va beneficia de prezenta unor persoane specilizate pentru asistenta medicala.

3.2. Conditii administrative

In dimineata evenimentului pana la ora limita de 07:00, participantul isi va preda lucrurile personale ce doreste sa fie transportate de catre organizatori in vederea transportarii acestora la zona de sosire.

Eventualii sustinatori ai alergatorilor sunt rugati sa nu incurce circulatia si sa nu mearga in paralel cu alergatorii. Masinile vor opri numai in locuri special amenajate (parcari), preferabil la punctele de prestabilite. Organizatorii nu-si asuma nicio incalcare a regulilor de circulatie si consecintele acestora, ele fiind exclusiv in responsabilitatea soferilor sau participantilor la eveniment.

3.3. Conditii administrative (generale)

Concurentii sunt datori pe toata durata cursei sa protejeze mediul inconjurator, fiind interzisa oricarei persoane aruncarea de deseuri (ambalaje, lichide etc.) in alte locuri decat cele special amenajate sub sanctiunea descalificarii persoanei respective, afara de faptul ca aceasta va suporta rigorile legii.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.