Ioan Strugariu

ioan strugariu

220 + 100 km pentru viitorul copiilor de la Valea Plopului

Dragă cititor, dragă cititoare, mă bucur că titlul ți-a atras atenția și imi doresc să citești aceste rânduri până la capăt.

Cine sunt eu? Sunt un om normal, ca și tine, nu dețin super puteri, nu sunt vreun erou închipuit sau căutător de glorie efemeră. Eu alerg, mult, uneori prea mult și sunt foarte fericit atunci când pot să alerg asa cum și pe tine te fac fericit/ă diferite activități sau lucruri. Acum câțiva ani în urmă, multă lume îmi punea întrebarea ,,totuși de ce alergi atât de mult?”. Răspunsul era simplu și tot timpul același ,,o fac pentru mine”. După ce aceste intrebări au început să mi le puna și prietenii, mi-am dat seama că făceam deja prea mult pentru mine și prea puțin pentru cei de jurul meu iar din acel moment am început să imi folosesc pasiunea pentru a aduce o schimbare în bine.

De ce copiii de la Valea Plopului? Pentru că la Valea Plopului şi la Valea Screzii, din durerea unora şi din iubirea altora s-a născut o lume mai puternică decât celelalte. Peste 350 de copii din familii cu mari probleme sociale, copii abandonați în spitale cu deficiențe, în curs de recuperare prin plasare in mediul familial, copii ai strazii, tineri alungați din orfelinate dupa împlinirea varstei de 18 ani, au gasit o familie în micul ,,sat” al asociatiei Pro Vita.

Se împlinesc trei ani de când alerg pentru a strânge fonduri necesare copiilor de acolo. Distanțele au tot crescut, iar picioarele mele poartă vizibil urmele luptelor cu asfaltul. De ce am ales sa alerg distante atat de lungi chiar dacă stiu că nu este deloc sănătos? Deoarece mi-am dat seama că pot să atrag atenția asupra cauzei pe care o sustin doar dacă aleg o provocare pe măsură.

220 + 100 km, două ultramaratoane într-o săptămână. Primul în Ungaria, cursă oficială de 220 km / 32 de ore timpul limită și apoi sper să fiu sănătos să mă întorc în alergare la copiii de acolo, în cadrul probei de 100 km a 100 FC.

Dacă vrei să îi ajuți pe copiii de la Valea Plopului să aibă acces la educatie și astfel la o viață mai bună, susține-i printr-o donație sau făcându-le cunoscută cauza. Îți mulțumesc!