Cateva sfaturi de fundraising

Dragi participanti la 100forchildren,

In primul rand va multumim inca odata pentru inscriere si pt implicare! Va asiguram ca efortul vostru este apreciat si speram ca impreuna sa realizam o prima editie de succes!

Avand in vedere ca acest eveniment este unul caritabil partea de fundraising este deosebit de importanta pt succesul acestuia si din acest motiv va trimitem cateva sfaturi de fundraising care sa va ajute sa cresteti sumele obtiune din donatii.

1. Incepe cat mai curand posibil!
Nu pierdeti nici o ocazie sa le povestiti tuturor despre provocarea ta si cauza nobila pe care o sustii. Incepe chiar acum! Paginile voastre individuale de fundraising de pe Galantom sunt realizate si fiecare dintre voi a primit link-ul paginii sale. Daca aveti probleme in accesarea ei sau nu ati primit link-ul va rugam sa ne trimiteti un e-mail! Iata care sunt participantii inscrisi pana in prezent

http://provita.galantom.ro/

2. Propune-le tuturor sa te sponsorizeze!
Intocmeste o lista cu toti prietenii apropiati, membrii familiei, colegi etc., spune-le ce faci si roaga-i sa faca o donatie.

3. Incepe cu cineva generos!
Daca reusiti sa convingeti o persoana generoasa sa faca prima donatie este posibil ca si celelalte sa fie incurajate sa fie la fel de generoase.

4. Utilizati intensiv retelele sociale!
Puteti sa va promovati pagina individuala de fundraising pe orice platforma sociala (Facebook, Google+, Twitter etc). Nu va descurajati daca dupa primul post ati primit multe “like-uri” dar nici o donatie. Perseverenta este necesara si in acest caz :). Nu ezitati sa le scrieti si individual prietenilor apropiati rugandu-i sa va sustina cu o donatie. Folositi expresii scurte dar de impact, spre ex: Alerg la Ultramaratonul 100for children! Am nevoie de ajutorul tau!

5. Planifica evenimente de fundraising individuale!
O solutie buna de fundraising este si organizarea de mici evenimente care sa sustina strangerea de fonduri, spre ex: licitatia unor obiecte simbolice (tricoul evenimentului etc.).

6. Promovati cauza!
Vorbiti despre cauza pe care o sustineti! Fiti mandri ca ajutorul vostru aduce are un impact atat de mare in finalizarea centrului social care va ajuta multi copii sa termine liceul. Daca aveti nevoie de mai multe detalii nu ezitati sa ni le cereti. Explicati-le tuturor celor interesati despre ce este vorba ca sa stie pentru ce va sustin si pentru ce doneaza prin voi!

7. Ziua de nastere!
Daca se apropie ziua voastra de nastere folosi acest prilej prin a ruga toti cunoscutii sa directioneze “cadoul” catre o donatie online pt cauza pe care o sustineti!. Anuntati intentia voastra in avans si trimiteti-le link-ul catre pagina voastra de fundraising.

8. Implicati compania la care lucrati!
Faceti cunoscuta provocare voastra printre colegi si in companie prin intermediul dept HR spre ex (daca este posibil) si rugati-i sa va sustina prin popularizare in interiorul companiei (newsletter intern, intranet etc.)

9. Exprimati-va clar targetul!
Incercati sa exprimati cat mai clar targetul spre exemplu daca va propuneti sa strangeti 500 de lei, spuneti ca aveti nevoie de 10 donatori a cate 50 de lei! Sau daca alergati 50 de km spuneti ca aveti nevoie de 10 lei/km.

10. Perseverati!
La acest moment suma totala stransa din donatii individuale depaseste 7500 RON. Poate ca nu pare mult insa numarul alergatorilor creste si orice suma conteaza! Important este sa nu ne lasam descurajati, sa insistam pentru ca stim ca o facem intr-un scop bun!

Va dorim mult succes si pentru orice ajutor va rugam sa ne scrieti!

Echipa organizatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.